Lisans Düzeyindeki Öğrencilerin Heykel Çalışmalarına İlişkin Algıları
DOI:
https://doi.org/10.46328/seat.v1i1.6Anahtar Kelimeler:
Sanat eğitimi- Heykel- AlgılamaÖzet
Sanata dair değerlerin bireye kavratılıp, toplumun sanat kültürünün yükseltilmesi sanat eğitiminin gerekliliğini yansıtmaktadır. Sanat eğitimi bireysellik esaslıdır. Ve sanat eğitimini toplum bireylerine yansıtıp onları eğitecek kişiler, öncelikle sanat eğitimcileridir. Üç boyutlu heykel çalışmaları bireyin görerek ve dokunarak hissetmesi ile yaratıcılığı gelişmesinde etkin ve önemli bir rol üstlenmektedir. Bunun yanı sıra bireyin estetik bakış açısının gelişmesi ile fiziki çevresini ve içinde bulunduğu ortamı farklılaştırmaktadır. Bu çalışmada Türkiye’de üniversiteler bünyesinde Resim-İş Öğretmenliği (Eğitimi) Anabilim Dalı bulunan altı üniversitede yapılan araştırmayla, öğretmen adayı bireylerin heykel sanatı ve heykel çalışmalarını nasıl algıladıklarına ilişkin görüşleri alınmış ve çıkan sonuçlardan elde edilen verilere göre farklılıklar ve eksik durumlar tespit edilmiş, öneriler sunulmuştur. Veri toplama aracı olarak öğrencilere anket uygulanmıştır.Referanslar
Öztürk, Ö.T. (2017). Lisans Düzeyindeki Öğrencilerin heykel çalışmalarına ilişkin algıları. Bilim, Eğitim, Sanat ve Teknoloji Dergisi (BEST Dergi), 1(1), 31-44.
İndir
Yayınlanmış
Sayı
Bölüm
Lisans
The articles may be used for research, teaching, and private study purposes. Authors alone are responsible for the contents of their articles. The journal owns the copyright of the articles. The publisher shall not be liable for any loss, actions, claims, proceedings, demand, or costs or damages whatsoever or howsoever caused arising directly or indirectly in connection with or arising out of the use of the research material. All authors are requested to disclose any actual or potential conflict of interest including any financial, personal or other relationships with other people or organizations regarding the submitted work.
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 4.0 International License.